Om TorupKunst

I galleri TorupKunst udstilles egne malerier udført med akryl på lærred.
Galleriet er indrettet i en tidligere staldbygning med hvidkalkede vægge og gammeldags staldvinduer. I galleriet er der skiftende gæsteudstillere med ca. 4-6 ugers varighed.

Der har bl.a. været en keramiker, stenhugger, glaskunstner, møbelsnedker, pilefletter, glaspuster, produkter af gummi, smykkedesigner, trædrejer, stensliber, Tekstil håndværk,
Art-Nature-Skulpturer, pibemager……

Hanne Jensen

HanneJeg hedder Hanne og er født i 1961. Jeg er gift og har 3 voksne børn. Egentlig er det mange år siden, at jeg startede med at tegne med kul og farveblyanter. Det var i situationer, når andre i familien fiskede med stang fra molen, at jeg satte mig til rette med farveblyanter og papir, for at tegne landskabet og de norske fjelde.
Jeg er fascineret af farverne og deres evne til at skifte farve, når man blander dem. Jeg bruger farverne gul, blå, rød, sort og hvid og blander dem i alverdens forskellige nuancer. Det abstrakte, det rustikke og rå look – gerne i flere lag – tiltaler mig i høj grad.

Inspirationen til at male kommer hovedsageligt fra naturen, fra oplevelser, ferier, men især farver er inspirerende. En ferie på solskinsøen Bornholm med sol, men også torden over Gudhjem, satte for alvor gang i maleriet.

Specielt er det at opleve:
– processen fra start til slut af et maleri.
– at starte med et tomt lærred og en masse farver.
– at opleve energien og glæden i farvernes magiske samspil
til det punkt, hvor maleriet bestemmes færdigt.